2012 m. gegužės 20 d., sekmadienis

Kremų/pienelių gaminimo eiga ir taisyklės

Manau ši informacija bus naudinga čia užklydusiai, su kosmetikos gamyba nesusidūrusiai auditorijai. Kad nereikėtų kiekviename kremo recepte minėtį tų pačių dalykų pabandysiu viską apibendrinti vienoje vietoje.


Taigi, norime pasigaminti sau kremą. Nesvarbu kokį veidui, kūnui, paakiams. Kremas susideda iš 3 pakopų, t.y. aliejinė dalis (Sviestai, aliejai, vaškai, emulsikliai) , vandeninė dalis (distiliuotas vanduo, hidrolatai, gėlių vandenys) ir priedai (Pagal savo nuožiūrą.)
Visada gaminu principu indas inde.

  
* DĖMESIO! Visi indai, įrankiai turi būti nepriekaištingai švarūs, sterilizuoti. Tą padaryti galime juos išvirinant, arba sterilizuojant spiritu.
Tai reikalinga tam, kad mūsų gaminys nesugestų. Paviršiai ant kurių dirbsime taipat privalo būti švarūs. Žinoma, sterilumo 100 % nepasieksime, nes bakterijos vistiek migruoja ore, tačiau reikia pasistengti įvykdyti planą maximum. :)


Na ką. Aliejinę dalį pavadinkime "A" , vandens dalį pavadinkime "B" , priedus vadinkime "C". Pasirenkame kokius aliejus ar sviestus naudosime kreme. Taipat į aliejinę dalį įeina mūsų pasirinktas emulsiklis/vaškas.


Taipat mums dar reikės:
* Didelio indo kuriame kaitinsime vandenį
* 2 mažesnių stiklinių indelių
* Termometro
* Indelio jau pagamintam kremui
* Plaktuvėlio


"A" dalį talpiname nedideliame, geriausiai stikliniame inde, "B" dalis yra mūsų pasirinkti gėlių vandenys, hidrolatai arba tiesiog distiliuotas vanduo, šią dalį talpiname kitame inde, panašaus dydžio. Ant viryklės dedame didesnį puodą/indą į kurį įpilame vandens taip kad mūsų indeliai neapsisemtų. Kai vanduo inde užverda dedame indukus su mūsų "A" ir "B" dalimis į puodą ir kaitiname. Termometru pamatuojame temperatūrą, kai abiejuose induose ji tampa ~70 C traukiame juos lauk ir į "A" dalį, lėtai ir atsargiai pilame "B" dalį, bei greitai maišome. Matysis kaip dalys jungiasi, baltėja, tirštėja. Galima plakamą kremą pastatyti į šalto vandens vonelę, taip greičiau atvės. Kai temperatūra nukrenta iki 40 C galima įmaišyti "C" dalį. O tai jau priklauso nuo jūsų... Kažkiek ten turėtų būti ir konservanto jeigu norite kad kremas ilgiau laikytų. Jų yra visokių, pirkdami prekes kremui nepamirškite pagalvoti ir apie jį. Dažnai naudojamas ir pas mane pirmasis atsiradęs buvo greipfrutų sėklų ekstraktas.
O daugiau ko patys pageidaujame, priedų yra daug ir įvairių, jų neįmanoma išvardinti.


Kai viską sėkmingai sudėsite į savo kremą, beliks tik saugiai jį patalpinti į jo pastovią vietą. Kremą patarčiau kabinti ne pirštu, o mentele. Tai gali būt ir papraščiausias švarus šaukštelis. Sėkmės kūryboje!

1 komentaras:

  1. labas nesiskundziu regejimu ,bet labai sunku skaityti kaip toks fonas ir toks tekstas;(

    AtsakytiPanaikinti